Aktuellt

PRESSMEDDELANDE
Föreningen Svensk Miljöbas har sin höstkonferens i Hedemora den 20-21 september
Avsändare
Föreningen Svensk Miljöbas
www.svenskmiljobas.se

Pressen inbjuds till kl. 16.30 den 21 september på Hedemora Stadshotell.

Föreningen Svensk Miljöbas besöker Hedemora för sin höstkonferens
Svensk Miljöbas anordnar årligen en medlems- och utfärdarträff och årets träff går av stapeln i Hedemora.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Hedemora för vår höstkonferens, inte bara för att det är min gamla hemkommun, utan även för att vi nu har möjlighet att visa upp Svensk Miljöbas för verksamheter i Dalarna. Naturligtvis blir det även ett tillfälle för Svensk Miljöbas medlemmar att se och uppleva Dalarnas äldsta stad och det miljöarbete som bedrivs där, säger Annika Johansson, ordförande i föreningen Svensk Miljöbas.

Svensk Miljöbas är en ideell förening som bland annat förvaltar och utvecklar den nationella miljöledningsstandarden med samma namn. I dagsläget är ungefär 590 företag och organisationer miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas i Sverige. Föreningen består av 23 medlemmar från privat och offentlig sektor, vars gemensamma intresse är att ge verktyg till företag och organisationer att införa miljöledningssystem, minska miljöbelastningen och kunna visa upp ett verifikat på att de bedriver ett aktivt miljöarbete.

På höstkonferensen
På konferensen kommer bland annat Hedemora kommun att berätta om deras arbete med Sveriges Ekokommuner, Gröna öar i sjön Hönsan och projektet med att restaurera Hovran till rekreations- och turistområde. Hedemora Näringsliv deltar och kommer också att arrangera en temalunch om miljödiplomering kl. 12.00-13.30 den 20 september på Cha-Da Restaurang & Bar, Myrgatan 3, Hedemora. Utöver det kommer Mattias Kärvemo och Stefan Arnesson att berätta om Hedemora som musikstad, från Dalarock till Out & Loud.
Deltagarna på konferensen kommer från när och fjärran; Enköping, Eskilstuna, Göteborg Härnösand, Järfälla, Stockholm, Örebro.

– Vi har ett brett och intressant program, där representanter från Hedemora kommer att berätta om olika intressanta och viktiga projekt och verksamheter som bedrivs i kommunen. Vi kommer även att fokusera på vårt egna arbete med att lansera den nya miljöledningsstandard som ska sättas i sjön 1 januari 2018, säger Annika Johansson, ordförande i föreningen Svensk Miljöbas.

Konferensen kommer att filmas och delar av presentationerna kommer att finnas tillgängliga på Svensk Miljöbas hemsida senare i höst.
Här kan ni läsa om Svensk Miljöbas program för konferensen.

Varför miljödiplomerar verksamheter sig enligt Svensk Miljöbas?
– De flesta som miljödiplomerar sin verksamhet är en något mindre verksamhet och de diplomerar verksamheten för det för att de ska kunna visa upp ett bevis på att de bedriver ett gott systematiskt miljöarbete, likt det som stora företag gör i form av ISO 14 001, säger Annika Johansson.

Effekter av miljödiplomering enligt Svensk Miljöbas
De som miljödiplomerats enligt Svensk Miljöbas uppger att det har fått ett verktyg att minska sin miljöbelastning utöver förbättrad miljöprestanda upplever verksamheter andra positiva effekter av att arbeta systematiskt, t.ex. ordning och reda och kunskap om lagkrav.

Information om Svensk Miljöbas:
www.svenskmiljobas.se
Kontakt:
Annika Johansson, ordförande
Tfn. 0707-912890
E-post: annika.johansson@miljostegen.se

Välkommen till Föreningen Svensk Miljöbas årsmöte den 21 april 2016!

Datum: 21 april kl. 10.00-12.00
Plats: Stockholm, Klara konferens, Vattugatan 6

Anmäl er senast den 11 april till: annika.johansson@miljostegen.se

Medlems- och utfärdaträff den 21 april
I samband med årsmötet arrangerar föreningen medlems- och utfärdaträff, den sätter igång direkt efter årsmötet och håller på till kl. 15.00.

Besök från Mongoliet

Den 3 november 2015 besökte representanter för olika statliga och regionala departement och myndigheter från Mongoliet Svensk Miljöbas för att ta del om hur man kan stötta små och medelstora företag med miljöledning som verktyg för hållbar utveckling.
Länk till Facebook

Medlems- och utfärdarträff den 20 november

Svensk Miljöbas välkomnar föreningens medlemmar till årets medlems- och utfärdarträff den 20 november kl. 10.00-15.00!

Temat för årets träff är tolkning av Miljöbalken med fokus på lagring och transport av avfall och farligt avfall. Kl. 13.00 kommer representanter från Naturvårdsverket och då är även Svensk Miljöbas revisorer välkomna.

Medlemmar, utfärdare och revisorer bjuds in att svara på en enkät gällande svårigheter gällande tolkning av Miljöbalken. Här hittar ni länken

Anmälan till medlems- och utfärdarträffen senast den 9 november till: annika.johansson@miljostegen.se

Ni kan läsa mer om nyheterna i Svensk Miljöbas nyhetsbrev

Seminarium - Miljödiplomerat event - ett sätt att mötas miljösmartare den 2 juli kl. 12.00-12.45, 2015
Kan vi mötas mer hållbart? Vilka åtgärder måste vi göra för att minska miljöpåverkan från de upplevelser vi väljer att konsumera i allt större utsträckning? Vilka verktyg kan vi använda som arrangörer? Kan vi till och med locka fler att välja miljösmartare upplevelser?

Plats: Miljöaktuellt Arena, Gotlands museum, Strandgatan 14
Länk till Almedalsveckan

Svensk Miljöbas är utställare på Hållbara kommuner den 15 oktober 2014.

Hållbar Kommun är heldagskonferensen som samlar Sveriges kommuner för att diskutera och sprida erfarenheter om hur kommuner kan och bör arbeta strategiskt med miljö, socialt ansvar och andra hållbarhetsfrågor för att skapa miljönytta och öka regionens konkurrens- och attraktionskraft.

Tid: kl. 08.00-17.30 (programmet börjar kl. 09.00)
Ordinarie pris: 4 900 kr exkl. moms
Plats: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm

Anmäl dig och får rabatt »
(Observera att du måste anmäla dig via länken ovan för att få rabatten).

Vi på Svensk Miljöbas medverkar vid konferensen och vill gärna se dig där. Därför erbjuder vi 2 000 kronor i rabatt på anmälningsavgiften. Istället för 4 900 kr exkl moms betalar du 2 900 kronor.

Svensk Miljöbas kommer att ge poäng i Miljöaktuellts kommunranking
Från och med 2015 kommer kommuners arbete med Svensk Miljöbas att ge poäng i den kommunranking som Miljöaktuellt genomför årligen.

Läs mer om konferensen »

Svensk Miljöbas var en av utställarna på Sustainability Day i Göteborg den 19 februari 2014.
Sustainability Day hade temat business agenda 2014 och fokuserade på de senaste trenderna och nyheterna inom hållbar affärsutveckling.

Ur programmet:

  • Csr: Vad innebär ökad transparens och konsumentmakt för risker och möjligheter för ditt företag?
  • Framtidens ekonomi: Hållbar tillväxt och cirkulär ekonomi i praktiken.
  • Konsten att göra hållbara affärer på svåra marknader: Hur kan man bedriva affärsverksamhet i mindre demokratiska länder och på marknader där grundläggande rättigheter saknas?
  • I praktiken: VD:arnas lönsamma och hållbara affärsstrategier som ger tätposition.
  • Supervalåret 2014: Vad händer med miljö- och hållbarhetsfrågorna inför och efter valet?

Mer information »

Uppdaterad 2015-05-20